Solen-Energie

Ben jij een fervente doe-het-zelver en wil je alsmaar bezig zijn met klussen? Dan heb je wel al gemerkt dat je gewone kledij hier eigenlijk niet zo geschikt voor is. Als je veel op je knieën zit, zit je snel door de stof heen. Of je merkt dat je gewone broek veel te weinig en vooral veel te kleine zakken heeft om gereedschap zoals je hamer, beitel of doosje met schroeven in op te bergen terwijl je bezig bent. Nee, het kan beter! Er bestaat betaalbare werkkledij die zelfs professionelen graag in hun kast hebben hangen. Zo heeft onder andere engelbert strauss een zeer uitgebreide collectie werkkledij die je toelaat om efficiënt en ‘in stijl’ je klussen te klaren. Denk bijvoorbeeld aan een pocket-jeans: stijlvol en met extra zakken voor opbergruimte. Of wat dacht je van een extra lange polo zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat die uit je broek kruipt als je je bukt?

Voor elke klus de gepaste werkkleding
Er bestaat enerzijds een assortiment aan basis werkkledij. Denk bijvoorbeeld aan een bodywarmer of degelijke werkschoenen. Deze kun je bij elke klus goed gebruiken. Daarnaast bestaan er nog heel wat meer gespecialiseerde kledingstukken voor meer specifieke werkzaamheden. Als je bijvoorbeeld hout gaat zagen met de kettingzaag is het gewoon onverantwoord om dit in je gewone kleding of zelfs in basis werkkleding uit te voeren. Een stuk boomstam kan opzij schieten en je kettingzaag kan daarbij tegen je benen aan gegooid worden, met alle gevolgen van dien. Zaagbroeken zijn hiervoor speciaal ontworpen. In de broeken van engelbert strauss zijn op verschillende plekken een speciale stof ingewerkt die beschermt tegen snijwonden. Of denk maar aan bescherming tegen hitte en vlammen. Ook daaraan hebben ontwerpers van work-outfit gedacht. Sindsdien komen er veel minder brandwonden voor op de werkvloer.

Werk comfortabel en in stijl
Werkkledij hoeft geen saaie of ongemakkelijke kledij te zijn. Zo is tegenwoordig alle bedrijfskleding ook comfortabel om te dragen en mooi om te zien. En ze hebben voldoende zakken voor je gereedschap. Gedaan dus met de saaie overalls van vroeger waarmee je na je werk zelfs niet op een terras een biertje durfde te gaan drinken. En ook gedaan met de tijd dat vrouwen veel te grote werkjassen moesten dragen omdat die niet in hun maatje te verkrijgen waren. Werkschoenen stalen neus zijn nu best ook modieus. Een werkbroek of een pilotenjack heren wordt nu ook vaak in hippe kleuren ontworpen en een professionele body warmer mag heus ook wel passen bij je gewone kleding. Ook voor wat je niet ziet, je onderkleding, stellen werkmensen hun eisen. Het moet warm én comfortabel zijn. Het bestaat! Ontwerpers van werkkledij hebben zelfs aan de bescherming van je gsm gedacht: tijdens zwaar werk of heen en waar klauteren is dit toestel volledig beschermd.