Solen-Energie

Als je een mooie woning hebt, is het ook van belang dat je veilig woont. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je woning een eenvoudig doelwit is voor inbrekers. Vind jij het erg belangrijk dat je woning zo veilig mogelijk is? Dan lees je hieronder een aantal tips die je kunnen helpen om de woning veiliger te maken. Zo voorkom je dat jij het slachtoffer wordt van een inbraak. In Nederland is inbraak een van de grootste veiligheidsrisico’s. Het risico is echter wel flink te beperken door bepaalde maatregelen te nemen.

Goede sloten
Goede sloten zijn is een must voor het beveiligen van een woning. Een bekende manier om in te breken voor inbrekers is het afbreken van de cilinder van een deurslot. Door een SKG***-gecertificeerd slot aan te schaffen zit de cilinder vast in het slot waardoor deze niet afgebroken kan worden. Zorg dat het slot dat je koop bestand is tegen alle vormen van geweld dan ook tegen de cilinder.

Camera’s
Camera’s zijn een goede manier om een inbraak op te lossen als er ingebroken wordt. Het zal de politie zeker helpen als je camerabeelden van de inbraak hebt. Bovendien werken camera’s ook preventief. Als een inbreker de camera’s ziet, is de kans groot dat hij je woning overslaat. Geen enkele inbreker zit er op te wachten dat hij gefilmd wordt. Ook helpt het met je verzekering als je camera’s hebt. Zo kun je eenvoudig aantonen dat er daadwerkelijk sprake is geweest van een inbraak. Je hebt tegenwoordig camera’s die je op afstand kunt bekijken. Zo kun je de beelden live bekijken, zelfs als je aan het werk bent.

Een alarmsysteem
Een andere manier om je woning te beveiligen is door middel van een alarmsysteem. Met een alarmsysteem hoef jij je nauwelijks nog zorgen te maken om een inbraak. Je kunt zowel voor een stil alarm kiezen als voor een alarm dat geluid maakt. Een stil alarm schrikt de inbrekers niet zozeer af, maar verhoogt de kans dat ze gepakt worden. Een alarm met geluid zal de inbrekers vast en zeker afschrikken. Er zijn erg veel verschillende alarmsystemen waaruit je kunt kiezen. Het is wel van groot belang dat je voor een alarmsysteem van hoge kwaliteit kiest. Zo zijn er tegenwoordig alarmen die direct een melding maken wanneer er iets mis is. Niet alleen de politie krijgt een seintje, maar ook jij zelf. Denk aan akoestische glasbreukmelders die een waarschuwing geven wanneer er ergens in jouw woning glas breekt. Daarnaast zijn ook bewegingsmelders nog steeds prima alarmsystemen. Wanneer er onverwachts bewegingen in jouw woningen zijn zul je automatisch een bericht ontvangen.